Kup komiks o emancypantkach!

Zapraszamy i zachęcamy do zakupu pierwszego historycznego komiksu o polskich emancypantkach!

Przez kilkanaście lat Polki walczyły o prawa wyborcze, tak jak ich siostry w innych krajach – Angielki, Niemki, Francuzki, Dunki czy Szwedki. Ich dzieje obfitują w dramatyczne momenty: emancypantki konspirowały, przemycały broń, zakładały tajne uniwersytety, organizowały tajne zjazdy i wiece, walczyły z bronią w ręku w męskich mundurach.

To właśnie ich historię opowiada komiks „Bez różnicy płci. Historia walki o prawa wyborczych kobiet”. Wypełnia białą plamę na mapie historii Polski.

Komiks można zamówić, pisząc na adres: fundacjaster[at]fundacjaster.org.pl

Cena: 39 zł.

Opłatę należy uiścić, wpłacając ją na konto Fundacji, i poinformować nas mailem. Komiks wyślemy po wpłynięciu środków na konto. Jeśli adres do wysyłki jest inny niż na przelewie, prosimy o informację mailem.

Dane do przelewu:

Fundacja na rzecz Równości i Emancypacji STER,

PKO BP/III Oddział w Warszawie

nr konta: 32 1020 1097 0000 7802 0271 2404

Tytuł przelewu: opłata za komiks

Kupując komiks „Bez różnicy płci. Historia walki o prawa wyborczych kobiet”, pomagasz upowszechniać historię kobiet. Zysk ze sprzedaży komiksu zostanie przeznaczony na jego dodruk i działalność statutową Fundacji STER związaną z popularyzowaniem historii kobiet.